Pharmadermics Labs Research

Η εξειδίκευση και η επιστημονική κατάρτιση των φαρμακοποιών της εταιρείας, επιτρέπει την ανάπτυξη και την παραγωγή όλων των προϊόντων που μπορούν να διακινηθούν ως "δερμοκαλλυντικά ". Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία της σειράς hydermis.

Με την αρωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποιημένων εργαστηρίων ελέγχου διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας του τελικού προϊόντος.


  • - ΔΕΡΜΟ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ
  • - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  • - ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ
  • - ΑΝΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
  • - ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ
  • - ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ
  • - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
hydermis01e
 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το δέρμα είναι ένας ιστός έντονης μεταβολικής δραστηριότητας ο οποίος κατέχει τη μεγαλύτερη επιφάνεια στο σώμα και δρα ως στοιβάδα προστασίας των εσωτερικών οργάνων.

Αποτελεί ένα  ενεργό φράγμα μεταξύ οργανισμού και περιβάλλοντος.

Ελέγχει την απώλεια πολύτιμων υγρών από το σώμα και παρεμποδίζει τη διείσδυση βλαβερών ουσιών και ακτινοβολιών.

Συνεπώς αποτελεί  τον κύριο υποψήφιο στόχο του οξειδωτικού stress. Ο ρόλος του είναι να παρέχει τόσο φυσική όσο και βιοχημική προστασία, αποτελούμενος από ένα μεγάλο αριθμό αμυντικών μηχανισμών.

Ο πιο σημαντικός  παράγοντας που είναι υπεύθυνος για τη γήρανση του δέρματος,  ασθενειών του δέρματος και γενικότερα διαταραχών, είναι οι δραστικές οξυγονούχες μορφές ROS. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο σχηματισμός τους στο κύτταρο βρίσκεται υπό έλεγχο από ένα αντιοξειδωτικό σύστημα άμυνας και έτσι επικρατεί ισορροπία.

Σε αυτό περιλαμβάνονται ουσίες που λέγονται αντιοξειδωτικά  (π.χ. βιταμίνες Ε, C, καροτενοειδή, φλαβονοειδή), οι οποίες καταπολεμούν την οξείδωση δηλαδή τη δράση των ελεύθερων ριζών.

Δυστυχώς, αυτές οι άμυνες ομοιόστασης, αν και άκρως αποτελεσματικές, έχουν περιορισμένη ικανότητα. Μία προσέγγιση για την πρόληψη ή τη θεραπεία αυτών των παθήσεων που σχετίζονται με τη μεσολάβηση των ROS, βασίζεται στη χορήγηση διαφόρων  αντιοξειδωτικών σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ομοιόσταση.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Περιέχεται στη Θεμέλια ουσία. Είναι η άμορφη ουσία μέσα στην οποία βρίσκονται οι ίνες και τα κύτταρα του κυρίως δέρματος.

Αποτελείται από υδατάνθρακες, γλυκοπρωτεΐνες και όξινους βλεννοπολυσακχαρίτες εκ των οποίων κυριότεροι το υαλουρονικό οξύ. Το Υαλουρονικό οξύ  είναι ένα υδρόφιλο συστατικό, που ο βασικός του ρόλος είναι  η ενυδάτωση των ιστών. Μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού που υπολογίζεται μέχρι και 1000 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του.

Επιπλέον η παρουσία του βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος,  επιβραδύνει τη μετακίνηση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα,  συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες, ενώ ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική του ικανότητα.

 

© 2015 -  PHARMADERMICS LABs /  All Rights Reserved.

Developed By  Collectives Logo